Hieronder vindt je een overzicht van de beste software op open source gebied. Klik op de logo’s om naar de download pagina’s te gaan.

firefox-logo Mozilla Firefox

Een volwaardig en uitgebreid alternatief voor Internet Explorer. Ondersteunt de nieuwste web standaarden.
Een van de meest handige add-ons voor Firefox is de adblock plus plugin. Deze plugin is te installeren via het add-ons venster binnen Firefox

thunderbird_logo Mozilla Thunderbird

E-mail software van Mozilla, de makers van Firefox. Deze e-mailclient beschikt over basisfunctionaliteit, maar kan uitgebreid worden met vele plugins. Een van de meest populaire plugins is de Lightning plugin waarmee agenda functionaliteit wordt toegevoegd aan de software.

avast-logo Avast

Anti-virussoftware die na installatie het systeem niet zwaar belast. De kosteloze versie die een jaar geldig is biedt al erg goede bescherming met schilden voor schadelijke scripts en via internet, e-mail en bestanden. De software is uit te breiden met anti-malware, firewall diensten.

zoiper Zoiper

Software om op de desktop, laptop en smartphone te kunnen bellen met VOIP. Ondersteunt zowel Windows, Linux, Apple en Android

Libre Office

Tekstverwerken, presentaties ontwerpen en spreadsheets bewerken. Alle bestandsformaten worden ondersteunt.

gimpGIMP

Beeldbewerkingssoftware die voor de meeste gebruikers voldoet. Adobe Photoshop is uitgebreider, maar ook lastiger in gebruik. Bij elke start van de software wordt een online controle op nieuwe functies uitgevoerd en automatisch geïnstalleerd.

Daum-PotPlayer-Logo DAUM potplayer

Een erg goede mediaspeler met veel opties die 64-bit ondersteunt. Door deze ondersteuning kan deze speler alles efficiënt afspelen en is daarom vooral voor systemen aan te raden die niet erg krachtig zijn.

Foobar-logo Foobar

Foobar is een muziek speler en kan ook vrijwel alle audioformaten converteren. Daarnaast kan het programma worden bestuurd met een smartphone. Om dit mogelijk te maken zul je op het systeem waar Foobar is geïnstalleerd de plugin remote foobar  moeten downloaden en installeren.
Op je smartphone kun je hierna Foobar2000 controller downloaden en installeren.